مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد: رویکرد بهزیستی شناساندن توانمندیهای معلولان است
یزدفردا - مدیرکل سازمان بهزیستی استان رویکرد سازمان بهزیستی را شناساندن توانمندیهای معلولان و مددجویان در کنار معرفی قابلیت های سیستم به مردم و مسئولین دانست.
دکتر رحیمی نسب که در کنفرانس خبری به مناسبت آغاز هفته بهزیستی سخن می گفت ، افزود:درراستای همین سیاست ، در سال گذشته 130خانوار تحت پوشش بهزیستی بازتوان و از چرخه بهزیستی خارج شده اند.
محمد حسین رحیمی نسب، با بیان اینکه سال گذشته زمینه اشتغال پایدار 600 نفر از معلولین و مددجویان تحت پوشش سازمان فراهم شد، اظهار داشت: بر اساس سهم سه درصدی اشتغال امسال بودجه ای برای اشتغال معلولین در نظر گرفته شده است که بر اساس آن چنانچه بخش غیردولتی نسبت به کارگیری معلولین تحت پوشش اقدام نماید بخشی از حقوق و دستمزد، بعنوان یارانه به مدت 11 ماه در اختیار کارفرما قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 250 نفر از معلولان شناسایی و در این طرح مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد شعار هفته بهزیستی را «شكوفاي و نوآوري، براي بهتر زيستن» عنوان کرد و گفت: در این هفته 22 پروژه شامل موسسات خیریه، مراکز روزانه سالمندی، روستا مهد و.... افتتاح می شود.
وی برگزاری سفرهای زیارتی- سیاحتی ویژه معلولین و مددجویان تحت پوشش، بازدید از مراکز شبه خانواده، برگزاری مسابقه ویلچررانی توسط معلولین ضایعه نخاعی، برگزاری مسابقه ویژه کودکان خیابانی را از دیگر برنامه های این سازمان در هفته بهزیستی ذکر کرد.
دکتر رحیمی نسب در خصوص عملکرد این سازمان در بخش مسکن معلولین گفت: واگذاری 500 واحد مسکونی در حال انجام است و تا پایان سال 88، هزار واحدِ دیگر نیز به مددجویان واگذار می شود.
وی با اشاره به طرحهای اجرا شده بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیتها گفت: علیرغم اینکه بهزیستی حداکثر توان خود را برای پیشگیری از معلولیتها در طرح آمبلیوپی، غربالگری شنوایی، مشاوره ژنتیک گذاشته است اما به دلیل مشکلات فرهنگی نتوانسته حداکثر بهره وری را از سرمایه گذاری خود در این بخشها داشته باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 3هزار معلول به جمعیت معلولین استان اضافه شده اند گفت: از این تعداد 1500 معلول شدید حاصل حوادث ترافیکی، 250 معلول حاصل حوادث کار و 950 نوزاد متولد شده با معلولیت شدید حاصل از اختلالات ژنتیکی ومابقی ناشی از دیگر عوامل در استان می باشند.
وی تعداد ازدواجهای صورت گرفته در استان را 19 هزار ازدواج ذکر کرد و گفـت: از این تعداد تنها 10 هزار نفر جهت انجام مشاوره ژنتیک به مراکز بهزیستی مراجعه کرده اند. در صورتیکه این تعداد به ما مراجعه می کردند ما قطعا کاهش تولد نوزاد معلول داشتیم.
محمدحسین رحیمی نسب تعداد ازدواجهای فامیلی در استان را بالا دانست و اظهار داشت: بیماریهای ژنتیکی و معلولیتها در ایران تا 2 برابر نرم جهانی وجود دارد.
وی تعداد تولدهای استان در سال گذشته را 13هزار نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد 10 هزار نفر جهت شنوایی سنجی مراجعه کرده اند.
وی گفت: در طرح آمبلیوپی نیز 45 هزار کودک باید معاینه می شدند که30 هزار نفر آنها مراجعه کرده اند و احتمال می رود از این 15 هزار نفر که مراجعه نکرده اند 150 نفر حداقل در معرض نابینایی باشند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر نحوه نظارت بر موسسات خیریه گفت: به دلیل ارائه مجوز از سوی دستگاهها مختلف نظارتی بر روی برخی از این موسسات نیست چون این دستگاهها نه بخش حمایتی دارند و نه تخصصی که بتوانند بر موسسات خیریه نظارت کنند.
وی گفت: موسسات خیریه با توجه به پیچیدگی زمان نمی توانند در همه زمینه ها دخالت کنند و باید تخصصی شوند و در یک یا دو شاخه تخصصی فعالیت کنند.
رحیمی نسب ادامه داد: سازمان بهزیستی در این زمینه قدمهای خوبی برداشته و در حال حاضر موسسات خیریه تخصصی در زمینه سالمندی، جهیزیه، درمان، زیارتی و سیاحتی و مسکن تحت نظارت این سازمان فعالیت می کنند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد در خصوص مصوبات سفر ریاست جمهوری به یزد گفت: در سفر اول ریاست جمهوری به استان سه مصوبه ویژه بهزیستی بود که دو مصوبه آن مبنی بر تامین جهیزیه 200 نفر و مسکن 100نفر از معلولین و مددجویان تحت پوشش اجرایی شده است.
وی افزود: تنها دو پروژه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد و مرکز تحقیقات سالمندی اردکان به دلیل مشخص نبودن تکلیف آن بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه تاکنون اجرایی نشده است که این نیز با اعلام وزارت بهداشت مبنی بر اینکه متعلق به وزارت رفاه است مجددا در سفر دوم ریاست جمهوری به استان طرح می شود.
به گفته وی بهزیستی یزد 40 مصوبه را به استان برای دور دوم سفر ریاست جمهوری پیشنهاد داده است.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025